Dagverloop

 

Invulling van de kampen

Het programma van de kampen wordt steeds op voorhand uitgeschreven in de vorm van een draaiboek met tal van voorbeelden, stappenplannen en ideeën. Het draaiboek vormt een leidraad met steeds voldoende ruimte voor invulling en ideeën van de kinderen.

De weekplanning wordt op de eerste kampdag samen met de kinderen verder aangevuld. Er wordt steeds een groot aanbod materiaal voorzien in thema zoals boekjes, gezelschapsspelen, verkleedkledij, ... 

 

Speelhoekjes

Ik vind het belangrijk de kinderen keuzevrijheid te bieden en zoveel mogelijk ervaringsgericht aan de slag te gaan. Om dit te kunnen realiseren, werk ik met ingerichte speelhoekjes waarbij de kinderen zelfstandig, in duo’s of in groepjes aan de slag kunnen gaan, terwijl een klein groepje een begeleide activiteit uitvoert zoals knutselen, koken, spelen van een gezelschapsspel,... De kinderen kunnen steeds kiezen of ze deelnemen aan een begeleide activiteit of willen spelen in de hoekjes of buiten bij mooi weer.

 

Onthaal

Elke dag starten we gezamenlijk in de kring en overlopen we het dagverloop aan de hand van de kalender en dagplanning. De verschillende activiteiten worden voorgesteld en besproken. In de kring komen we ook samen om te luisteren naar verhalen, activiteiten te evalueren, onze werkjes aan elkaar voor te stellen,... Ook sluiten we steeds de dag af met een evaluatierondje. 

Inchecken

Elke dag checken de kinderen in- en uit met hun eigen gepersonaliseerde sleutelhanger die ze op het einde van de week mee naar huis nemen. 

 

Dagverloop

08.15u – 09.00u: Gratis vooropvang

09.00u - 09.15u: Onthaal + kringmoment 

09.15u – 10.00u: Activiteiten in thema
10.00u – 10.30u: Pauze + fruit
10.30u – 12.00u: Activiteiten in thema
12.00u – 13.30u: Lunch + middagpauze
13.30u – 14.30: Activiteiten in thema
14.30u – 15.00u: Pauze + koek
15.00u – 15.45u: Activiteiten in thema

15.45u - 16.00u: Afsluiten in de kring
16.00u – 17.00u: Gratis na opvang

 

Lunchpakket

​De kinderen brengen zelf een gezond lunchpakket mee. Doorheen de dag is er steeds voldoende water ter beschikking, de kinderen brengen zelf een hervulbare drinkfles mee. Tijdens de herfst- en kerstvakantie maken we samen verse soep. Tijdens de zomerkampen voorzie ik op warme dagen extra fruit of koel water met een smaakje. 

 

Wat neem je mee naar het kamp?

  • Sportieve kledij die vuil mag worden
  • Gezond lunchpakket
  • Drinkfles
  • Fruit en koek
  • Reservekledij (iedereen!) 
  • Hoofddeksel en zonnecrème bij goed weer
  • Regenjas en aangepaste schoenen bij slecht weer
  • Pantoffels of een extra paar schoenen

 

Wat neem je niet mee naar kamp?

  • Kostbare spullen zoals gsm, Ipad, Nintendo,...
  • Kleren die niet vuil mogen worden

 

Om het verliezen van persoonlijk materiaal te beperken, graag alles naamtekenen zodat alle materialen vlot terug bij de juiste eigenaar terecht komen en eventuele misverstanden vermeden kunnen worden. 

 

Communicatie tijdens de kampen

Ik vind een persoonlijke en open communicatie van groot belang. Elke dag voor- en na de kampuren, kan je dan ook steeds bij mij terecht met uw vragen, opmerkingen en bezorgdheden. 

 

Heen-en-weer-schriftje

Er wordt gewerkt met een heen- en weer schriftje waarin elke dag gecommuniceerd wordt wat we deden en wat uw kind die dag (minder) leuk vond. Ook bijzonderheden of belangrijke info die u moet weten worden doormiddel van het schriftje gecommuniceerd. Ook voor (groot)ouders is er ruimte om belangrijke info neer te schrijven. 

 

Facebookpagina 

Op onze Facebookpagina “Het Gouden Kroontje themakampen” kan je al onze avonturen volgen. Dagelijks worden hier foto’s van de kinderen en activiteiten tijdens de themakampen gepost. Afspraken omtrent privacy wetgeving kan u nalezen in onze voorwaarden.

 

Medische fiche

De Medische fiche dient zo correct mogelijk ingevuld te worden in het belang van uw eigen kind(eren). Deze kan u online invullen en wordt automatisch doorgestuurd. Mag ik vragen deze ten laatste een week voor aanvang van het kamp in te vullen. Het klevertje van de mutualiteit brengt men de eerste kampdag mee. Het niet correct of tijdig invullen van de medische fiche is op de eigen verantwoordelijkheid. 

 

Accommodatie Drongen

De dagkampen gaan door in onze feestschuur te Drongen. We beschikken hier over een grote speelzaal, gezellige keuken en tuin met trampoline en speeltuin. Adres; Leisbulkstraat 2, 9031 Drongen