Dagverloop

 

Invulling van de kampen

Het programma van de kampen wordt steeds op voorhand uitgeschreven in de vorm van een draaiboek met tal van voorbeelden, stappenplannen en ideeën. Het draaiboek vormt een leidraad met steeds voldoende ruimte voor invulling en ideeën van de kinderen.

 

De weekplanning wordt op de eerste kampdag samen met de kinderen ingevuld. We voorzien steeds een groot aanbod materiaal om op die manier de kinderen zo optimaal mogelijk te betrekken binnen het thema.

 

Speelhoekjes

We vinden het belangrijk de kinderen keuzevrijheid te bieden en zoveel mogelijk ervaringsgericht aan de slag te gaan. Om dit te kunnen realiseren, werken we met ingerichte speelhoekjes waarin de kinderen zelfstandig, in duo’s of in groepjes aan de slag kunnen gaan, terwijl de begeleider met een klein groepje een begeleide activiteit uitvoert zoals knutselen, koken, spelen van een gezelschapsspel,... De kinderen kunnen steeds kiezen of ze deelnemen aan een begeleide activiteit of willen spelen in de hoekjes of buiten bij goed weer.

 

 

Onthaal

Elke dag starten we in gezamenlijk in de kring en overlopen we het dagverloop aan de hand van de kalender en dagplanning. In de kring komen we ook samen om te luisteren naar verhalen, activiteiten te evalueren, onze werkjes aan elkaar voor te stellen,... Op deze manier willen we de kinderen veiligheid en structuur bieden.

 

Inchecken

Elke dag checken de kinderen in- en uit met hun eigen gepersonaliseerde sleutelhanger die ze op het einde van de week mee naar huis nemen. 

 

Dagverloop

08.15u – 09.00u: Gratis vooropvang

09.00u - 09.15u: Onthaal + kringmoment 

09.15u – 10.00u: Activiteiten in thema
10.00u – 10.30u: Pauze + fruit
10.30u – 12.00u: Activiteiten in thema
12.00u – 13.30u: Lunch + middagpauze
13.00u – 14.15u: Activiteiten in thema
14.15u – 14.45u: Pauze + koek
14.30u – 16.00u: Activiteiten in thema
16.00u – 17.00u: Gratis na opvang

 

Lunchpakket

​De kinderen brengen zelf een gezond lunchpakket mee. Doorheen de dag is er steeds voldoende water ter beschikking, de kinderen mogen zelf ook een hervulbare drinkfles meebrengen. Tijdens de herfst- en kerstvakantie maken we samen verse soep. Tijdens de zomerkampen voorzien we op warme dagen extra fruit en fruitwater.

 

Wat neem je mee naar het kamp?

  • Sportieve kledij die vuil mag worden
  • Gezond lunchpakket
  • Drinkfles
  • Fruit en koek
  • Reservekledij
  • Hoofddeksel en zonnecrème bij goed weer
  • Regenjas en aangepaste schoenen bij slecht weer
  • Pantoffels of een extra paar schoenen

 

Wat neem je niet mee naar kamp?

  • Kostbare spullen zoals gsm, Ipad, Nintendo,...
  • Kleren die niet vuil mogen worden

 

Om het verliezen van persoonlijk materiaal te beperken, vragen wij alles te naamtekenen zodat alle materialen vlot terug bij de juiste eigenaar terecht komen en eventuele misverstanden vermeden kunnen worden. 

 

Communicatie tijdens de kampen

We vinden onze persoonlijke en open communicatie van groot belang. Elke dag voor- en na de kampuren, kan u bij de verantwoordelijke of animatoren terecht met uw vragen, opmerkingen en bezorgdheden. 

 

Heen-en-weer-schriftje

We werken ook met heen- en weer schriftjes waarin elke dag gecommuniceerd wordt wat we deden, wat uw zoon/dochter die dag leuk of minder leuk vond, bijzonderheden die u moet weten.

 

Facebookpagina 

Op onze Facebookpagina “Het Gouden Kroontje themakampen” kan je al onze avonturen volgen! Dagelijks worden hier foto’s van de kinderen en activiteiten tijdens de themakampen gepost. Afspraken omtrent privacy wetgeving kan u nalezen in onze voorwaarden.

 

 

Accommodatie Drongen

De dagkampen gaan door in onze feestschuur te Drongen. We beschikken hier over een gezellige ruimte met zicht op de tuin. Adres; Leisbulkstraat 2, 9031 Drongen